Wortelovenschotel

Wortelovenschotel
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de appels met schil van het klokhuis af in reepjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en rul het gehakt. Voeg de ui, bospenen, appel, kaneelpoeder, komijnpoeder en rozijnen toe en bak circa 8 minuten mee.
  • Snijd intussen de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappels af en laat uitwasemen.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de inhoud van de pan erover en bestrooi met geschaafde amandelen. Verdeel de aardappels erover en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is.