Witte asperges met tomaten en ei

  • Asperges met tomaten en eiBreng de aardappels aan de kook en bak ze vervolgens in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 minuten.
  • Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Kook de eieren 6 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de gebakken aardappels.
  • Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.