Witlof uit de oven

Witlof uit de oven
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke partjes en kook de aardappels in het water in circa 20 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de grote stronken witlof, als ze klein zijn kunnen ze heel in de pan. Kook de witlof circa 3 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de Griekse yoghurt met het ei, de helft van de bieslook en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Leg de witlof in een ovenschaal en verdeel de ham erover. Schep de Griekse yoghurt erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de witlof circa 20 minuten in de oven tot de witlof gaar is en de kaas gegratineerd is.
  • Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en meng de honing, mosterd en de resterende bieslook erdoor.

 In de Naoberkrat:
– Aardappels
– Witlof
– Bieslook
– Kaas
– Ei

Op de boodschappenlijst:
– Griekse yoghurt
– Ham
– Mosterd
– Honing

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s