Witlof met gruyère uit de oven

Witlof met gruyereWitlof met gruyère uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verwijder de kontjes van de witlof en snijd de witlof in achten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in partjes.
  • Rasp de gruyère.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan (met een ovenbestendig handvat) en bak de witlof, bosui, vijgen en de walnoten circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de grove mosterd, honing en de kookroom toe en laat circa 4 minuten inkoken.
  • Bestrooi met de gruyère en bak het geheel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de aardappels over borden. Verdeel de witlof met gruyère uit de oven over de aardappels.

 

Advertenties