Vanille-pastinaaksoep

Vanille-pastinaaksoep

  • Schil en snijd de pastinaak in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de appel en aardappels in blokjes.
  • Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak de pastinaak, appel en aardappels circa 5 minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje en de bouillonblokjes toe. Schenk de melk, kookroom en het water erbij. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar. Haal het vanillestokje eruit en pureer de soep met een staafmixer. De soep hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de bosui in ringetjes en roer door de soep.

Peterselie-olie

  • Pluk de peterselie. Pureer in een hoge kom de peterselie en de olijfolie met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout.