Toscaanse maaltijdsoep: Ribollita

RibollitaDit recept werd ons pas toegestuurd door Marly Bolhuis, abonnee van de Naoberkrat. En we waren enthousiast!

* Aangezien de palmkool niet geleverd kon worden, is deze vervangen door groene kool. Deze is prima in het recept te gebruiken!

  • Week de bonen een nachtje en kook deze. Bewaar het kookvocht.
  • Trek de palmkool van de nerf en hak de bladeren grof
  • Snipper de ui en fruit deze samen met de wortel (in stukken) en selderij (in ringen) in de pan
  • Giet een scheut groentebouillon bij dit geheel
  • Pureer de helft van de boontjes en voeg deze toe aan de soep.
  • Voeg de tomatenpuree, aardappels (in blokjes), de kruiden en rest van de bouillon toe en laat dit een uurtje pruttelen.
  • Essentieel: laat de soep een nachtje staan! Warm de volgende dag op en serveer met brood erin. Vergeet niet een scheutje olijfolie toe te voegen!
  • Eet smakelijk!