Tomatenpilav met broccoli

Tomatenpilav met broccoli
  • Wel de abrikozen circa 15 minuten in heet water.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten. Voeg de tomaten en de rijst toe en bak 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Roer het geheel goed door en laat de rijst afgedekt in circa 15 minuten gaar worden.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilethaasjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd intussen de broccoli in roosjes en kook in de pan met water in circa 3 minuten beetgaar, giet af en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de abrikozen in reepjes en voeg toe aan de kipfilethaasjes. Schep de abrikozenjam erbij en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Advertenties