Spruitjesquiche met kerstomaten

Spruitjesquiche
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Leg de plakjes bladerdeeg uit op een bord en verwijder de folievelletjes.
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes.

De spekreepjes met ui:

  • Pel en snipper de uien.
  • Bak in een koekenpan de spekreepjes op halfhoog vuur zachtjes uit in circa 5 minuten.
  • Voeg de ui toe en bak nog circa 3 minuten.

De quiche:

  • Verwijder de lelijke blaadjes van spruitjes, snijd een stukje van de onderkant en halveer ze.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten gaar.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Smeer een vorm (van ongeveer 18 bij 30 centimeter) in met olie.
  • Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen.
  • Druk de naadjes goed op elkaar.
  • Schep de spekreepjes met uien in de vorm.
  • Schep de spruitjes erdoor en leg de kerstomaten bovenop.
  • Klop de eieren los in een kom met room, Provençaalse kruiden, zout en versgemalen peper.
  • Giet het eimengsel in de vorm.
  • Bak de quiche in circa 30 minuten middenin de voorverwarmde oven.