Spruitenstamppot met appel en kaas

Spruitjesstamppot met appel en kaasSpruitenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd de onderkant van de spruitjes en maak de spruiten schoon. Kook de spruitjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee.
  • Giet de aardappels en de spruiten af en stoom ze droog. Stamp de aardappels en de spruiten met een pureestamper fijn.
  • Verwarm de melk en roer door de stamppot.

Voor bij de spruitenstamppot

  • Verwarm een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de appels in de lengte door vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  • Verhit een klontje boter in de pan van de zonnebloempitten en bak de appels circa 5 minuten.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Voeg de honing en de blokjes kaas toe aan de appels. Roer goed door en laat nog even goed doorwarmen
  • Meng het appel-kaasmengsel door de spruitenstamppot. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

 

Advertenties