Spinaziequiche

Spinaziequiche
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een koekenpan en laat een klont boter op middenhoog vuur smelten. Doe de helft van de spinazie in de pan en roer, totdat het geslonken is. Voeg dan de andere helft toe en roer door totdat je spinazie gaar is.
  • Laat de spinazie een beetje uitlekken en afkoelen en hak de spinazie vervolgens grof.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Meng de eieren in een kom goed door elkaar en brokkel de feta erbij. Voeg geraspte kaas en oregano toe en breng het geheel op smaak met wat peper, een eetlepel olijfolie en de citroenrasp.
  • Pak een ronde ovenschaal en vet die in met een beetje boter. Ga vervolgens aan de slag met het filodeeg.
  • Gebruik ongeveer 10 vellen filodeeg. Smeer de vellen in met olijfolie en strooi er flink wat zout en peper over. De filobladen moeten tot over de rand van de ovenschaal hangen.
  • Roer de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel en stort het op de taartbodem.
  • Dek vervolgens de bovenkant van het spinaziemengsel af met de twee resterende filobladen (leg ze kruislings op elkaar – vergeet ze niet te bestrijken met een beetje olijfolie) en vouw de overhangende randen van de taartbodem naar binnen over de taart heen.
  • Schuif de taart in de oven en bak hem 20 minuten. Eet smakelijk!

In de Naoberkrat:
– Spinazie
– Citroen
– Kaas
– Eieren

Op de boodschappenlijst:
– Pijnboompitten
– Feta
– Filodeeg
– Boter
– Oregano
– Zout en Peper

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s