Spinazie-pompoenrisotto

Spinazie-pompoenrisotto

    • Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
    • Pel en snipper de sjalotten.
    • Pel en snijd de knoflook fijn.
    • Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes van ongeveer een centimeter.
    • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten.
    • Verbrokkel de feta.
    • Roer de feta en spinazie erdoor. Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
    • Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.