Sperziebonensalade

Sperziebonensalade

  • Zet ‘n pan water op het vuur. Snijd de topjes van de bonen en snijd ze ‘n keer doormidden zodat je stukjes van 3-4 cm krijgt.
  • Snipper het uitje heel fijn en snij de peterselie. Doe de sperziebonen in het water en kook ze beetgaar (4-5 minuten).
  • Doe 2 eetlepels mayonaise in een schaaltje. Voeg 1 eetlepel yoghurt toe. Doe er ook ‘n scheut olijfolie bij en pers de knoflookteen uit. Voeg de natuurazijn of het citroensap en de gesnipperde ui toe. Roer weer even door. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Als de boontjes beetgaar zijn, giet je ze af. Dompel ze onder in (ijs-)koud water. Snij de cherrytomaatjes door de helft.
  • Meng de afgekoelde boontjes en de cherrytomaatjes met de dressing en doe in een schaal. Maak af met de peterselie.

In de Naoberkrat:
– Sperziebonen
– Cherrytomaatjes
– Rode ui
– Knoflook

Op de boodschappenlijst: 
– Mayonaise
– Magere yoghurt
– Zout en peper