Snijbonenrisotto

Snijbonenrisotto

  • Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm.
  • Verhit 25 g boter in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 minuten.
  • Verwijder de puntjes en snijd de snijbonen in partjes van ongeveer 2 cm. Kook deze in 8 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de worstjes in 15 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 5 minuten de snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 minuten staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip:
Maakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.