Snijbiettaart

Snijbiettaart
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de taartvorm met deeg
  • Was de snijbiet en wok deze in de pan totdat alles mooi geslonken is
  • Snijd de bosuitjes in ringen en wok deze gedurende 1-2 minuten
  • Klop het ei los en voeg de yoghurt en kaas toe
  • Voeg vervolgens de gewokte snijbiet toe en breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Vul de taartvorm met het mengsel, en strooi de bosuitjes er bovenop.
  • Bak de taart in 30 minuten gaar
  • Eet smakelijk!

In de Naoberkrat:
– Snijbiet
– Bosui
– Ei
– Kaas

Op de boodschappenlijst:
– Volle yoghurt
– Bladerdeeg
– Olijfolie
– Zout en peper

Over de snijbiet:
De snijbiet is een bladgewas, waarvan de bladeren of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Daarnaast is ook de smaak van rode biet in het blad te herkennen.
Op de Naoberhoeve is de snijbiet in het voorjaar van 2013 in de volle grond gezaaid. In oktober zijn de snijbieten kort afgesneden en in de kas gezet, waar ze hebben overwinterd.

 

One Comment on “Snijbiettaart

  1. De snijbiettaart was heerlijk! Had nog nooit snijbiet gegeten. Beetje zurig , deed denken aan postelein.
    De baktijd was bij mij te kort; na een half uur op 180 graden was hij nog niet klaar. Nog twintig minuten op 200 graden gebakken. Toen was het ei gestold!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s