Snijbietsalade met kikkererwten

Snijbietsalade
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten en blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 3 minuten.
  • Voeg de tomaten, knoflook en kaneelpoeder toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Snijd het harde gedeelte van de stelen van de snijbiet en snijd de bladeren in repen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  • Voeg de snijbiet en kikkererwten toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt in repen. Voeg de munt en het sap van de citroen toe en warm nog even door.
  • Serveer met een stukje vlees en krieltjes

In de Naoberkrat:

  • Snijbiet
  • Knoflook
  • Tomaten
  • Citroen
  • Uien
  • Verse munt

Op de boodschappenlijst:

  • Kikkererwten
  • Kaneelpoeder
  • Stukje vlees / Krieltjes / Brood om bij te serveren