Sinaasappel-couscoussalade met koriander

Couscous met sinaasappel en abrikoos

  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Pers daarna de sinaasappel uit.
  • Schep in een schaal de abrikozenstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en een halve theelepel zout.
  • Voeg het sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en 350 ml kokend water toe aan het couscousmengsel. Roer even door en laat 10 minuten staan. 
  • Snij intussen de rode paprika in kleine stukjes. Snij de bosui in ringetjes. Snij de feta in blokjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Rooster de amandelen goudbruin.
  • Roer de couscous door en voeg de paprika, bosui, feta, grofgehakte koriander en geroosterde amandelen toe.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
Advertenties