Romige pasta met spekjes en salie

Pasta met spekjes en salie
  • Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Was de prei en snijd in ringen. Snipper de salieblaadjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet op een matig vuur. Bak de spekjes uit tot ze licht verkleuren maar nog niet hard zijn.
  • Doe de preiringen bij de spekjes in de pan en bak ze 5 minuten tot deze zacht zijn.
  • Doe de room en de salie erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe ondertussen twee eetlepels olijfolie in een andere pan en zet op een matig vuur. Doe de champignons in de pan en bak ze 2 minuten aan. Voeg een flinke klont boter toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe de paddenstoelen bij de preisaus.
  • Giet de pasta af, meng hem met de saus en schep hem in de borden.