Rode kool met peer en geitenkaas

Rode kool met peer en geitenkaasRode kool stoven

  • Snijd de rode kool in vieren, verwijder de kern en snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak de rode kool circa 2 minuten.
  • Voeg het water, kaneelstokje, suiker en de laurier toe en breng aan de kook. Stoof de rode kool, op laag vuur met de deksel op de pan, in circa 25 minuten gaar.

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de roomkaas en de bieslook door de aardappels.
  • Breng de aardappels op smaak met een beetje zout en peper.

Rode kool

  • Verwijder het kaneelstokje en het laurierblaadje uit de rode kool.
  • Schil en snijd de peren in gelijke blokjes en roer de peren door de rode kool.
  • Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer door de rode kool. Warm goed door en breng de rode kool op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Verdeel de rode kool en de aardappels over de borden en verbrokkel de geitenkaas erover.