Rode bietenrisotto

Rode bietenrisotto
  • De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie.
  • Leg de bieten op een ovenschaal, bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten).
  • Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in stukjes.
  • Snijd de bleekselderij, knoflook, sjalot, en rode peper in fijne stukjes en fruit deze met olijfolie in een koekenpan
  • Voeg de risottorijst toe. Blus de rijst als deze glazig wordt af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
  • Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de risotto half gaar is. Blijf regelmatig roeren. 
  • Voeg de rode biet toe en laat de rijst 3 minuten doorgaren.
  • Voeg nu citroensap en olijfolie naar smaak, geitenkaas en boter toe. Dek de pan af met een deksel en laat de risotto kort `rusten`. Roer de risotto nog 1 keer goed door.
Advertenties