Rode bietencarpaccio met bloedworst

Bietencarpaccio met bloedworstGepofte bieten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de bieten afzonderlijk in aluminiumfolie en pof ze in circa 1 uur gaar in de oven. (Grotere bieten 15-20 minuten langer).

Laat de bieten in de aluminiumfolie afkoelen tot handwarm en pel de schil eraf. Bewaar 1 biet voor later. Schaaf de resterende bieten op de mandoline in dunne plakken en leg de plakjes als een carpaccio op borden. Bestrijk de bietencarpaccio met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

 Aardappel

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes. Blancheer de aardappels in circa 4 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen op een bordje met keukenpapier. Breng op smaak met een beetje olijfolie, frambozenazijn en versgemalen peper.

Bietenmayonaise

Splits de eieren. Pureer de eidooiers, wijnazijn en mosterd kort met de staafmixer. Verwijder de schil van de achtergehouden biet en snijd de biet in blokje. Voeg toe aan de eidooiers. Pureer alles tot het glad is. Schenk al purerend druppelsgewijs de olie erbij tot de mayonaise vol en romig is.

Bloedworst

Snijd de bloedworst in blokjes en meng de bloem erdoor. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloedworst circa 3 minuten. Laat uitlekken op een zeef.

Serveren

Verdeel de aardappelblokjes over de carpaccio. Leg de bloedworst erbij. Leg er wat plukjes veldsla tussen en lepel er wat bietenmayonaise over. Druppel er olijfolie over.