Risotto met raapstelen en rucola

Risotto
  • Was de raapstelen en verwijder de worteltjes
  • Snijd de rucola en raapstelen grof
  • Pel en versnipper de ui en knoflook
  • Snijd de steel af van de shiitake’s en snijd ze in plakken van een 1/2 cm.
  • Verhit boter in een (braad)pan en fruit de ui
  • Bak de knoflook, shiitake’s en rijst kort mee, en voeg de raapstelen toe. Deze al omscheppend laten slinken.
  • Voeg 250 ml kokend water en de bouillontablet toe
  • Roer de rijst af en toe door en laat deze in vijf minuten onafgedekt gaarkoken
  • Voeg de rucola toe en verwarm deze kort mee.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout
  • Tip: Serveer met parmezaanse kaas!

In de Naoberkrat:
– Raapstelen
– Ui
– Bolletje knoflook
– Rucola
Verrassing van de Maand: Shiitake paddestoelen

Op de boodschappenlijst:
– Roomboter
– Risottorijst (smoorrijst)
– Bouillonblokjes (kip)
– Peper

Over de raapstelen:
Raapstelen of bladmoes is een groente waarvan het jonge blad en de bladstelen gegeten worden. Het is een snel groeiend gewas dat in het voorjaar wordt geoogst. Op de Naoberhoeve zijn de raapstelen in februari gezaaid.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s