Risotto met winterpeen en knolselderij

Risotto met winterpeen en knolselderij

  • Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm. Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snipper de uien.
  • Breng het water met het bouillontablet aan de kook en houd warm op laag vuur.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten op laag vuur.
  • Draai het vuur naar middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Voeg na 15 minuten de worst en erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.