Raapstelenstamppot met katenspek

Raapstelenstamppot met katenspek

  • Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in reepjes snijden.
  • In pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Katenspek in reepjes snijden.
  • Spek in droge koekenpan al omscheppend verwarmen.
  • Bereid de aardappelpuree*
  • Roomkaas en spek door puree roeren. Raapstelen en bosui erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper.

Bereidingswijze aardappelpuree:

Schil een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.
Neem een pan en breng vier cm water aan de kook samen met een halve theelepel zout.
Doe hier dan de aardappels bij, breng deze aan de kook laat ze ongeveer 20 minuten gaar koken.
Verwarm ongeveer 150 ml melk tot iets onder het kookpunt.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de pureestamper.
Doe hier al roerende met een houten spatel melk bij, totdat het geheel een fijne, smeuïge puree wordt.
Doe er dan 25 g boter bij.
Neem de pan en zet deze weer op het vuur en verwarm de puree al roerend, op een zacht vuur totdat de boter is gesmolten.
Breng de puree ten slotte op smaak met nootmuskaat, zout en peper, met de hoeveelheid die je lekker vindt.

 

Advertenties