Quinoa met bloemkool en aubergine

Quinoa met bloemkool en aubergine
  • Doe de gewassen quinoa met water in een pan en breng deze al roerend aan de kook.
  • Voeg een beetje zout toe en laat de quinoa in een onafgedekte pan in 15 minuten gaarkoken
  • Bestrooi ondertussen de aubergine met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel ze vervolgens af en dep ze droog. Snijd vervolgens de aubergine in blokjes.
  • Bak de aubergine en bloemkoolroosjes in hete olie.
  • Laat de quinoa uitlekken in een fijne zeef
  • Rooster de pompoenpitten gedurende vijf minuten in een droge, hete pan
  • Voeg de groenten en versgehakte munt toe aan de quinoa en breng op smaak met olie, zout en peper.
  • Voeg vlak voor het opdienen de geroosterde pompoenpitten toe.
  • Sprenkel ten slotte de vers geperste citroensap over het gerecht
  • Eet smakelijk!


In de Naoberkrat:
– 1 bloemkool
– 1 aubergine
– 1 citroen
– 1 basilicumplantje

Op de boodschappenlijst:
– Pompoenpitten
– Quinoa
– Olijfolie
– Zout en peper

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s