Pittige snijbonen

Snijbonen met feta
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Ris en snijd de rozemarijn fijn.
  • Voeg de peper en de rozemarijn toe aan de aardappels en bak circa 5 minuten mee. Breng de aardappels op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Snijbonen

  • Breng in een hapjespan een laagje water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de snijbonen in dunne reepjes. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de sjalot en de knoflook toe aan de snijbonen.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Schenk eventueel een klein beetje water uit de pan en voeg de feta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren
Verdeel de krieltjes en de snijbonen over borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: