Pittige andijviestamppot

Pittige andijviestamppotAardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.

Andijvie

  •  Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
  • Snijd de andijvie in stukjes en bak deze in circa 5 minuten gaar.
  • Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Geitenkaasballetjes

  •  Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
  • Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.

Serveren

  •  Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.

In de Naoberkrat:
– Andijvie
– Aardappels
– Knoflook
– Rode peper
– Rode ui

Op de boodschappenlijst:
– Melk
– Zachte geitenkaas
– Cashewnoten
– Kurkuma en komijnpoeder

Bewaartip andijvie:
Bewaar de andijvie in de groentela van uw koelkast. Zo is de andijvie enkele dagen houdbaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s