Pesto-broccolipasta met parmaham

Broccoli-pestopasta

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking.

Parmaham

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de plakken parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham in de oven in circa 8 minuten krokant.

Pesto-broccolipasta

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Roer de broccoli, pesto, uien, mozzarella, olijven en de rucola door de pasta.

Serveren

  • Verdeel de pesto-broccolipasta over borden. Steek de parmaham in de pesto-broccolipasta.
 *** Zelf pesto maken?
Gebruik de volgende ingrediënten:
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 60 ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:

  • Verwarm een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pel en halveer de knoflook
  • Pluk de basilicum.
  • Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Pureer in het staafmixerbakje de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en de olijfolie extra vierge.

 

Advertenties