Pastinaakstamppot met mandarijn en oesterzwam

Pastinaakstamppot met mandarijn en oesterzwam

Mandarijnen

  • Breng een pan water aan de kook.
  • Kook de mandarijnen circa 5 minuten. Giet de mandarijnen af en vul de pan opnieuw met water. Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Konfijt de mandarijnen circa 15 minuten in de suikersiroop. Schil de mandarijnen en snijd de partjes in stukjes. Houd een paar partjes achter als garnering. Schraap het wit van de mandarijnenschillen en snijd de schillen fijn.

Stamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Schil en snijd de pastinaak in stukjes.
  • Kook de aardappels samen met de pastinaak in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels en pastinaak af en stoom droog. Voeg de olijfolie extra vierge, mosterd en melk toe. Stamp het geheel tot een grove stamppot, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg drie vierde van de rucola, stukjes mandarijn en mandarijnenschillen toe en roer door de stamppot.

Oesterzwam

  • Verhit een scheut olie in de koekenpan.
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken, voeg toe en bak circa 3 minuten.
  • Pel en snipper de ui. Voeg toe en bak circa 1 minuut. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de stamppot over borden en schep de gebakken oesterzwammen eroverheen. Garneer met partjes mandarijn en de rest van de rucola. Schenk een scheutje olijfolie extra vierge over de stamppot.

 

Advertenties