Pastinaakfriet met yoghurtdip

  • Pastinaakfriet met yoghurtdipVerwarm de oven voor op 200°C
  • Schil de pastinaak en snijd deze in de lengte in frietjes van ongeveer een centimeter dik.
  • Meng de frietjes in een kom met de komijnpoeder, paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Zorg dat de frietjes bedekt zijn met de kruiden en olie, maar gebruik niet teveel olie, je wil niet frituren.
  • Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of in een ovenschaal. Bestrooi met het grof zeezout.
  • Bak de frietjes voor 25 minuten in de oven. Zijn ze dan nog niet knapperig zet ze dan nog eventjes onder de grill, maar pas op dat ze niet verbranden!
  • Meng de Griekse yoghurt met de verse kruiden, knoflook, een beetje zeezout, wat paprikapoeder en een scheutje olijfolie.
  • Serveer de knapperige frietjes met de yoghurtdip.

Lekker met rucolasalade:

Rooster een handje walnoten en pijnboompitten in een koekenpan. Was ondertussen de rucola in koud water en doe deze in een schaal. Pers de limoen of citroen en meng het sap met 1 eetlepel suiker. Snijd vervolgens de appels in kleine stukjes besprenkel deze met het gesuikerde limoensap. Meng ze vervolgens door de rucola. Voeg de noten toe wanneer deze getoast zijn en meng goed. Eet smakelijk!

 

Advertenties