Pasta met venkel en pittige salami

Pasta met venkel en salami
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan, doe er de salami en gesneden knoflook bij. Kneus het venkelzaad licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan. Laat het 1 minuut bakken op laag vuur- het vet moet uit de salami bakken en deze moet krokant worden.
  • Doe nu de gesneden venkel erbij, roer, doe de deksel op de pan en zet het vuur iets hoger.
  • Laat 5 minuten koken en voeg de tomaten toe Laat 25 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Terwijl de pasta staat te koken, kan je het pangritata (krokante broodkruimels) bereiden om het gerecht een mooie structuur te geven en krokant te maken.
  • Neem daarvoor een paar flinke handen grof broodkruim. Bak het kruim met 4 tot 5 lepels olijfolie extra vierge en de knoflook, tot het krokant begint te worden.
  • Doe er voor extra smaak een takje rozemarijn bij.
  • Giet de pasta af in een vergiet en laat uitlekken, doe terug in de pan en meng er de tomatensaus door.
  • Serveer in een grote pan en strooi de groene venkelplukjes en krokante goudbruine pangrita er overheen.

 

Advertenties