Pasta met pancetta en broccoli

Pasta met pancetta en broccoliPasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pancetta

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Verdeel de pancetta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pancetta in de oven in circa 9 minuten krokant. Laat circa 5 minuten afkoelen en hak de pancetta grof.

Olijventapenade* 

  • Pluk de basilicum.
  • Halveer de citroen.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Pureer in het staafmixerbakje de helft van de basilicum, sap van de citroen, knoflook, een beetje zout, olijven en een scheut olijfolie extra vierge tot een grove tapenade.
    * Ook in een potje verkrijgbaar, maar vers is wel zo lekker! 

Pasta met pancetta en olijventapenade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar.
  • Verwarm een pannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een kom de pasta, pancetta, olijventapenade, broccoli, pijnboompitten, de zongedroogde tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas.

Serveren

  • Verdeel de pasta met pancetta en olijventapenade over borden en strooi de resterende basilicum en Parmezaanse kaas eroverheen.

 

Advertenties