Pasta met koolrabi en paprika

Pasta met koolrabi en paprika
  • Kook de pasta gaar in ruim water met zout.
  • Giet af en bewaar 2 dl kookvocht.
  • Maak de koolrabi, paprika en lente-ui schoon.
  • Snijd de koolrabi en paprika in blokjes en de lente-ui in ringen.
  • Smoor de koolrabi, paprika en prei in de hete olie, afgedekt, circa 5 minuten.
  • Voeg de ringen lente-ui met het groen toe, voeg de beetgare pasta en het kookvocht toe en laat alles goed warm worden.
  • Strooi de pijnboompitten, de geraspte kaas en grof gescheurde basilicum erover, bedruppel met een beetje olijfolie en serveer met een salade.

In de Naoberkrat:
– Koolrabi
– Paprika
– Lente-ui
– Belegen kaas

Op de boodschappenlijst:
-Pasta
– Pijnboompitten

Bewaaradvies:
Bewaar koolrabi zonder verpakking in de groentelade van de koelkast. Ze blijven zo een week houdbaar. Je kunt koolrabi ook invriezen. Blancheer ze eerst twee minuten. De beste tijd om koolrabi in te vriezen, is in de maanden april en mei.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s