Paprikastoof met geroosterde pompoen

  • Paprikastoof met pompoenVerwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Schil en halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Snijd de aardappels. Meng in een kom de pompoen, aardappels en een scheutje olie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappels met pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de paprika circa 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk de room erbij. Verwarm het geheel circa 2 minuten.
  • Rooster de cashewnoten.

Serveren

  • Verdeel de veldsla over borden. Verdeel hierover de paprikastoof, de geroosterde pompoen en aardappels en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.