Pannenkoeken met romige spinazie

Pannenkoek met spinaziePannenkoeken bakken

  • Breng een pan met een laagje water aan de kook en leg er een bord op.
  • Meng het ei door de melk. Roer het eimengsel met een garde door de volkorenbloem tot het een glad beslag is.
  • Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak met het beslag circa 6 pannenkoeken die om en om goudbruin zijn. Leg de pannenkoeken die klaar zijn op het bord op de pan met water en leg er een deksel op. Zo blijven ze lekker warm.

Pannenkoeken met romige spinazie

  • Verwarm de wok en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheut olie in de wok en bak de champignons in circa 7 minuten goudbruin.
  • Pel en snijd de knoflook fijn en ris de tijm. Voeg de knoflook en tijm toe en bak circa twee minuten mee.
  • Voeg de spinazie in delen toe tot de spinazie helemaal geslonken is. Zorg ervoor dat al het vocht verdampt is (Laat de spinazie indien nodig even uitlekken op een zeef).
  • Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  • Roer de bonen en de doperwten door de spinazie, warm goed door en meng de roomkaas erdoor.
  • Leg de pannenkoeken op het aanrecht en verdeel de romige spinazie erover. Rol de pannenkoeken op en snijd ze diagonaal door.

 

Advertenties