Paddestoelenpizza met bietensalade

Paddestoelenpizza

Verwarm de oven voor op 220°C

Het deeg: 

In het geval je dit zelf maakt:

  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 350 g bloem
  • 1 tl suiker
    Zout

• Roer met garde de gist, bloem en suiker door elkaar.
• Voeg 140 ml warm water en 1 theelepel zout toe
• Kneed in circa 5 minuten tot een soepel deeg.
• Laat 10 minuten rusten.

De vulling van de pizza: 

• Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
• Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
• Pluk de basilicum blaadjes en snijd ze in grove stukjes.
• Verhit een scheut olie in een pan.
• fruit de ui en knoflook.
• Voeg de paddenstoelen toe, bak op hoog vuur in circa 5 minuten zacht.
• Breng op smaak met zout en peper
• Roer de basilicum erdoor.
• Pureer met een staafmixer de zongedroogde tomaten met tomatenpuree tot een gladde puree. Voeg eventueel water toe.

De pizza afmaken: 

• Bedek een bakplaat met bakpapier.
• Rol het deeg uit met een deegroller en bedek hiermee de bakplaat.
• Bestrijk de deegbodem met de tomatenpuree.
• Verdeel de gebakken paddenstoelen erover.
• Schuif in de oven en bak de paddenstoelenpizza in circa 15 minuten goudbruin.

De bietensalade: 

• Snijd de gekookte biet in parten.
• Meng de biet met aceto balsamico en een scheut olijfolie.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Hak de walnoten grof.
• Meng de bieten en de walnoten en verkruimel de geitenkaas erover.