Paasplaattaart

Paasplaattaart
  • Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar.
  • Ga met een mesje heel lichtjes langs 1 cm van de rand en vouw de randjes om. Prik met de vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel.
  • Verhit een beetje olie in een (wok)pan en bak de snijbiet totdat deze geslonken is. Laat het vocht verdampen of laat de snijbiet uitlekken in een vergiet en verdeel over het deeg.
  • Verdeel het spek er over. Breek de eieren zo boven de taart, dat de dooiers heel blijven. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven.

 

Advertenties