Mozzarella-schnitzeltjes met gestoofde prei

Mozzarella-schnitzeltjes met prei
Gebakken aardappels
  • Prik de aardappels in met een vork en pof ze circa 3 minuten per aardappel op de hoogste stand in de magnetron. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Laat de stukjes goed uitwasemen. Verhit olie in de pan en bak de stukjes op hoog vuur circa 10 minuten. Voeg een klontje boter toe. Pel en hak de knoflook en voeg 2 tl paprikapoeder toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. 

Mozzarella-schnitzeltjes

  • Snijd de mozzarella in gelijke blokjes.
  • Breek de eieren boven een diep bord en kluts ze met een vork. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
  • Paneer de mozzarella eerst in de eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Leg de mozzarella-schnitzeltjes eventueel op een bord in de koelkast.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en frituur de mozzarella-schnitzeltjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat de mozzarella-schnitzeltjes uitlekken op een bordje met keukenpapier

Gestoofde prei

  • Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen.
  • Smelt de boter in een ruime pan en stoof de prei circa 5 minuten.
  • Halveer de tomaatjes en roer deze door de prei.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.