Maaltijdsalade van radicchio

RadicchiomaaltijdsaladeWorstjes en brood

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkensworstjes in circa 15 minuten gaar.
  • Haal de worstjes uit de koekenpan en snijd ze in plakjes.
  • Snijd het brood in plakken en bak de boterhammen in de pan van de worstjes in circa 3 minuten om en om bruin.

Radicchio

  • Verwijder de taaie buitenste balderen van de radicchio, halveer de radicchio in de lengte en snijd in repen.
  • Hak de walnoten grof. Snijd de gorgonzola in dunne plakken.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas met de kaasschaaf in dunne plakken.
  • Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en een beetje zout en peper.
  • Meng de dressing door de radicchio en verdeel de sla over 4 borden.
  • Strooi de walnoten, gorgonzola en Parmezaanse kaas over de radicchio.

Serveren

  • Leg de boterhammen op de salade, met daarbovenop de plakjes worst.

In de Naoberkrat:
– Radicchio
– Varkensworst (via mail te bestellen)

Op de boodschappenlijst:
– Gorgonzola
– Walnoten
– Parmezaanse kaas
– Boerenbrood
– Balsamicoazijn
– Olijfolie en boter

 

Advertenties