Koolrabistoof

Koolrabistoof
  • Schil en snijd de aardappels, koolrabi en de bospenen in gelijke blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in gelijke kleine blokjes.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit een klontje boter in een hapjespan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de aardappels, koolrabi, bospeentjes en de appels toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water, de honing en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en stoof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de boerenachterham in blokjes.
  • Snijd de bosknoflook in ringetjes.
  • Roer de boerenachterham, bosknoflook en de crème fraîche door de stoof en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

In de Naoberkrat:
– Koolrabi
– Penen
– Appels
– Aardappels
– Rode peper
– Bosknoflook

Op de boodschappenlijst:
– Honing
– Boerenachterham
– Boter
– Creme fraiche
– Bouillonblokje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s