Knolselderij-ovenschotel

Knolselderij-ovenschotel
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Schil en snijd de knolselderij in dunne repen.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de knolselderij, ui en de nootmuskaat circa 4 minuten. Voeg de hazelnoten toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de kookroom toe en laat circa 2 minuten inkoken.
  • Snijd de appel in dunne reepjes.
  • Scheur het brood in grove stukken.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Meng in een kom het brood, peterselie, het ei en een scheutje olijfolie extra vierge met elkaar.
  • Verdeel de knolselderij over een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de appelreepjes erover. Verkruimel de geitenkaas erboven. Verdeel het broodmengsel over de ovenschotel en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar.