Knolselderij- en rucolastamppot

  • Knolselderij- en rucolastamppotVerwarm de grill van de oven voor op 200°C.

Knolselderij en aardappels

  • Schil en snijd de knolselderij en aardappels in grove stukken.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de knolselderij en aardappels in circa 20 minuten gaar.

Kalkoen

  • Omwikkel de kalkoenfilets met de plakjes spek.
  • Verhit olie in een pan en bak de kalkoen in 12 minuten om en om bruin en gaar.

Appel

  • Snijd de appel van het klokhuis af in plakjes.
  • Bak de appel en de rozijnen mee met de kalkoen en voeg de suiker en kaneel toe.
  • Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.

Stamppot

  • Giet de knolselderij en aardappels af en bewaar een beetje kookvocht.
  • Stamp met een pureestamper tot een grove puree, voeg zoveel kookvocht toe tot de puree smeuïg is en roer de mosterd en de rucola erdoor.
  • Schep de stamppot in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.