Knolselderij en aardappels
- Schil en snijd de knolselderij en aardappels in grove stukken.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de knolselderij en aardappels in circa 20 minuten gaar.
Kalkoen
- Omwikkel de kalkoenfilets met de plakjes spek.
- Verhit olie in een pan en bak de kalkoen in 12 minuten om en om bruin en gaar.
Appel
- Snijd de appel van het klokhuis af in plakjes.
- Bak de appel en de rozijnen mee met de kalkoen en voeg de suiker en kaneel toe.
- Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Stamppot
- Giet de knolselderij en aardappels af en bewaar een beetje kookvocht.
- Stamp met een pureestamper tot een grove puree, voeg zoveel kookvocht toe tot de puree smeuïg is en roer de mosterd en de rucola erdoor.
- Schep de stamppot in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.