Kapucijners met zoetzure groente

Kapucijners met zoetzure groente
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

Koken van de aardappels:

  • Schil de aardappels en snijd in vieren
  • kook ze in circa 15 minuten gaar.

De spek en kapucijners:

  • Spoel de kapucijners af onder de kraan en laat ze uitlekken
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Snijd de speklapjes in reepjes.
  • Verwarm een pan. Bak hierin de speklapreepjes in circa 5 minuten goud bruin.
  • Voeg de uien toe en bak nog circa 5 minuten.
  • Voeg de kapucijners toe, roer goed door.
  • Snijd de bieslook fijn en voeg toe.

De zoetzure groente:

  • Breng een pan aan de kook met een halve liter water, de azijn en suiker.
  • Schil de winterwortel in snijd deze in stukjes.
  • Schil de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  • Voeg de groente toe aan de pan met azijn en suiker.
  • Kook in circa 3 minuten beetgaar en giet af.

De aardappels afgieten:

  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.

In de Naoberkrat:

– Kapucijners
– Bloemkool
– Winterpeen
– Komkommer
– Aardappels
– Uien
– Bieslook

Op de boodschappenlijst:
– Suiker
– Natuurazijn
– Speklapjes