- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Koken van de aardappels:
- Schil de aardappels en snijd in vieren
- kook ze in circa 15 minuten gaar.
De spek en kapucijners:
- Spoel de kapucijners af onder de kraan en laat ze uitlekken
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Snijd de speklapjes in reepjes.
- Verwarm een pan. Bak hierin de speklapreepjes in circa 5 minuten goud bruin.
- Voeg de uien toe en bak nog circa 5 minuten.
- Voeg de kapucijners toe, roer goed door.
- Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
De zoetzure groente:
- Breng een pan aan de kook met een halve liter water, de azijn en suiker.
- Schil de winterwortel in snijd deze in stukjes.
- Schil de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
- Voeg de groente toe aan de pan met azijn en suiker.
- Kook in circa 3 minuten beetgaar en giet af.
De aardappels afgieten:
- Giet de aardappels af en laat droog stomen.
In de Naoberkrat:
– Kapucijners
– Bloemkool
– Winterpeen
– Komkommer
– Aardappels
– Uien
– Bieslook
Op de boodschappenlijst:
– Suiker
– Natuurazijn
– Speklapjes