Kabeljauw met peperkrieltjes en zoetzure witlof

Kabeljauw met zoetzure witlofKabeljauw uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje peper.
  • Leg de kabeljauwfilets in een met olie ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas en de rasp van de citroenschil over de kabeljauwfilets. (bewaar de citroen)
  • Bak de kabeljauwfilets in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Peperkrieltjes

  • Verhit een scheutje olie en het klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 15 minuten rondom goudbruin en krokant.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Voeg de knoflook en peper circa de laatste 3 minuten toe en bak zachtjes mee.

Zoetzure witlof

  • Snijd de witlof in vieren en verwijder de kern.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de witlof circa 4 minuten op hoog vuur gaar.
  • Roer de honing, sap van de citroen en de rozijnen door de witlof en warm kort door.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine.
  • Verdeel de kabeljauwfilets, peperkrieltjes en zoetzure witlof over de borden. Serveer een toefje rucola op de kabeljauwfilets.