Hete bliksem met emmentaler

Hete bliksem met emmentalerHete bliksem met witte kool en emmentaler

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Snijd de witte kool doormidden, verwijder de kern en snijd de witte kool in dunne reepjes.
  • Kook de aardappels en de witte kool circa 6 minuten.
  • Schil en snijd de goudrenet en de peer in gelijke stukken. Voeg de appel en peer toe aan de witte kool en kook ze circa 8 minuten mee. Giet alles af en stoom droog. Pureer met een pureestamper.
  • Verwarm een pan en rooster de pecannoten circa 4 minuten.
  • Verwarm de melk.
  • Snijd de emmentaler in blokjes.
  • Maak de puree smeuïg met de melk, emmentaler en de boter. Breng de puree op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de peterselie fijn en roer drie vierde door de het bliksem.

Serveren

  • Verdeel de hete bliksem met witte kool en emmentaler over borden. Strooi de pecannoten en de resterende peterselie eroverheen.