Hartige pompoentaart

Hartige pompoentaart

In het geval je je eigen deeg wilt maken, gebruik dan de volgende ingrediënten:

  • 285 g bloem
  • 170 g boter
  • 130 g roomkaas
  • 3 el koud water
  • 1.5 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • Meng van de aangegeven ingrediënten een egaal deeg en laat minimaal 1 uur rusten in koelkast. Bladerdeeg mag uiteraard ook, ontdooi in dat geval 8 plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de pompoen in stukken (hij hoeft niet te worden geschild!).
  • Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook.
  • Meng de pompoen met nootmuskaatpoeder, kaneelpoeder, whisky, ui en knoflook.
  • Rooster dit alles in een ovenschaal gedurende 10 minuten. Laat de massa vervolgens afkoelen. 
  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm.
  • Klop de eieren los met de room.
  • Hak de bieslook fijn en voeg toe.
  • Verdeel de pompoenvulling in de taart vorm en giet het eimengsel daarover.
  • Verdeel hier over de pecannoten en bak de taart gedurende 25 minuten af.
Advertenties