Hachee met rode kool

Hachee met rode koolDe hachee:

  • Pel de ui, halveer en snipper 1 helft fijn. Pel en hak de knoflook.
  • Prik het laurierblaadje vast op de halve ui met de kruidnagels.
  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Hussel de vleesblokjes door de bloem.
  • Verwarm een braadpan en verhit de olie. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de uien en knoflook toe. Blus met bier en een halve liter water. (Indien geen bier dan 0,8 liter water)
  • Voeg de halve ui met laurierblaadje toe. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 3 uur zachtjes gaar stoven en roer af en toe door.
  • Voeg na circa 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe.
  • Haal de deksel dan van de pan, zodat de saus kan indampen.
  • Breek de ontbijtkoek in blokjes en roer door de saus.
  • Verwijder de halve ui met laurierblaadje. Breng het geheel op smaak met peper.

De aardappels:

  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

De rode kool:

  • Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Snijd de kool zo fijn mogelijk.
  • Rasp de appel fijn tot het klokhuis.
  • Pel de rode ui en snipper fijn.
  • Breng de rode kool met een bodempje water, appel, ui en kaneelstokje, peper en zout aan de kook in een pan.
  • Leg de deksel op de pan en stoof de rode kool in ca 25 minuten gaar.
  • Breng op smaak met de bosvruchtenjam.

 

Advertenties