Groentesoep met paksoi en shiitake

Groentensoep met shiitake

  • Doe de gember, knoflook en het pepertje in stukjes in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel (in flinterdunne luciferreepjes) en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 cm erboven.
  • Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet.
  • Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. 
  • Verdeel de groentesoep over vier soepkommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.
Advertenties