Groentekebab met couscoussalade

Groentekebab met couscoussalade
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Laat de satéprikkers weken in een glas met water.

Groentekebab

  • Halveer de aubergine in de breedte en snijd in plakken van 2 centimeter dik.
  • Snijd de courgette in plakken met dezelfde dikte als de aubergine.
  • Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in dezelfde grootte als de aubergine en courgette.
  • Snijd de uien in vieren en maak de rokken los.
  • Meng de olijfolie met de ketoembar, gemberpoeder en honing. Voeg de aubergine, courgette, paprika, ui en cherrytomaten toe en roer goed door.
  • Rijg de aubergine, courgette, paprika, ui en cherrytomaten naar eigen inzicht aan de satéprikkers. Leg de groentespiesen op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olie en bedruip ze met honing.
  • Schuif de spiesen in de oven en bak in circa 8 minuten gaar (groente die over is gewoon meeroosteren, kan lekker bij de salade).

Couscoussalade

  • Breng in een pan het water met het bouillonblokjes aan de kook.
  • Strooi de couscous in een kom, schenk de bouillon erbij en laat het geheel afgedekt met een bord circa 5 minuten wellen.
  • Pel de sinaasappels en maak de partjes los.
  • Roer de couscous los met een vork en meng met de olijfolie extra vierge, fèta en partjes sinaasappel.