Geroosterde zoete aardappel met geitenkaas

Geroosterde zoete aardappel met geitenkaas
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snij de zoete aardappelen in lange stukken, min of meer gelijk in dikte
  • Bestrijk de aardappelparten met olie gemengd met zout en peper
  • Leg de parten op een ovenplaat, eventueel bedekt met bakpapier.
  • Schuif hem in het midden van de opgewarmde oven (20-25 minuten). De zoete aardappelen moeten gaar zijn, maar niet te zacht.
  • Breng de balsamicoazijn met de ahornsiroop/honing/dadelstroop aan de kook. Laat het geheel op een laag vuurtje koken tot het dikker wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Leg de geroosterde aardappelen op een mooi serveerbord. Voeg de partjes peer* en de verkruimelde geitenkaas toe.
  • Schenk ten slotte de dikke balsamico boven de groente en kaas. Garneer het gerecht met snippertjes prei (het groene gedeelte).

 

* Op de foto zijn mini-tomaatjes gebruikt. Deze zijn momenteel niet in het seizoen en dus niet in de krat. Wij hebben ter vervanging gekozen voor peren.