
De Verenigde Naties hebben 2016 uitgroepen tot ‘het Jaar van de Boon’. Tijd voor een bijpassend receptje dus!
- Was de pompoen en snijd hem doormidden.
- Haal daarna de zaden en draden eruit en maak er partjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie overheen.
- Strooi ook het pepertje, gember, komijnzaad, (zee)zout en peper er overheen. Zet het ongeveer een uurtje in een oven op 180 ˚C.
- Laat de pompoen even afkoelen en je zal zien dat je de schil er nu heel makkelijk vanaf kunt halen. Snijd de pompoen in mooie stukjes.
- Doe de stukjes samen met wat je er in de oven overheen hebt gestrooid in een pan.
- Schenk er genoeg water bij zodat alles onderstaat. Doe de bouillontabletten erbij en breng alles aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie schuimende soep. Doe er voor een extra exotisch tintje een scheutje kokosmelk doorheen.
- Doe de linzen erbij en verwarm de soep nog even kort.
- Verdeel de soep over de kommen en doe er voor finishing touch een beetje koriander overheen.